Långpass löpning och ett stoff av vishet...

Idag, lördag, valde jag mellan ett längre cykelpass eller ett längre löppass. Vädret var strålande med sol, lite lagom temperatur och en liten lätt bris ute. Kände mig dock lite stel i ryggslutet efter senaste två dagarnas cykelpass så det fick bli ett längre löppass. Om jag får välja när på dagen jag vill springa så är det ca 3 timmar efter frukost. Idag blev det precis så!

Jag bestämde mig för en ny runda som jag inte sprungit så ofta. Tänkte mig en runda på ca 1:45 - 2 timmar. Laddade på med 3 gels - 2 cola och en lime med koffein - för att vänja kroppen inför Sövde HIM. Och så fyllde jag bara vätskebältet med vatten att skölja ner det med.

Började som vanligt springa upp för Regementsgatan och genom allén, förbi biblioteket och casinot. Kroppen kändes lite småstel och kantig men det gick ändå hyggligt. Hade inga ambitioner om tempo idag utan matade på i en fart som kändes behaglig så fick det bli vad det blev.
Runt Malmöhus Slott och ner på Ribban där det var toughest idag. Måste säga att från sidan ser det inte så mycket ut som "toughest"- antagligen ska man inte sticka ut hakan, men efter att ha kollat deras hemsida och beskrivningen av hindren så blev jag ganska besviken på hur hindren såg ut i verkligheten. Det borde egentligen heta löpning med naturliga variationer och vissa externa fördröjningar. Men man ska nog vara tyst egentligen innan man provat själv. Sen har jag lite svårt för folk som springer i grupp om 15-20 personer i maklig takt och försöker peppa varandra under en 8 km bansträckning i strålande sol… Men det är kul att folk rör på sig så jag fortsatte fokusera på min egen löpning.

Fortsatte hela ribban ner och bort förbi Limhamns trafikljus och ner mot Sibbarp. Här passerade jag 10 km och blev lite förvånad när klockan bara visade 45 minuter. Kändes inte som 4:30 fart men det var kul och jag firade med en gel :-) Fortsatte förbi Sibbarps camping och vidare in på brovägen. Denna sträckning är jag väldigt förtjust i då jag cyklat här några gånger men aldrig sprungit eftersom den är väldigt mörk på kvällen. Den är lite småkuperad med någon backe som faktiskt är värd namnet. Nu kändes det hur bra som helst i kroppen och jag njöt av att vara ute och springa till denna fantastiska utsikt. Sprang ända bort till och ner för sista backen innan villaområdet och snurrade runt en stolpe och sen tillbaka uppför en ganska bra backe. Det kändes bra och jag misstänker att cyklingen är bra för benstyrkan. Halvvägs och GPS visade 16,3 km, dags för ännu en gel.

Samma sköna känsla och lite medvind nu på tillbakavägen. Av någon konstig anledning är det alltid lättare att springa hemåt. Tog sträckningen längs Limhamnsvägen på hemvägen för att det var rejält med folk nere vid Ribban nu. Höll fortfarande 4:30 fart och pulsen hade hela tiden legat mellan 145-149. Vid Ribergsborgsrondellen uppskattade jag sträckan jag lagt bakom mig till ca 22,5 km vilket var lite kort så jag fortsatte lite till innan jag vek av och vände hemåt igen. Ökade farten något utan att pressa mig sista kilometern och landade på 24,3 km på tiden 1:49:26, snittfart 4:30 och snittpuls 148. En alldelles förträfflig start på lördagen!

I onsdags när jag simmade kändes det för jävligt och jag blev smått förbannad över att inte ha gått framåt något sen i december. Så jag tog och svalde stoltheten och kontaktade simtränaren för en privatlektion, vilken kommer ske i morgon söndag. Det får antagligen bli några lektioner till men jag är nöjd med att jag ändå tog beslutet och inte bara fortsätter att nöta på själv, vilket jag garanterat hade gjort för några år sedan.

Och jag har även kontaktat Bikepro för att göra en Bikefit - är inte helt ok med mina inställningar på cykeln. Känns inte katastrofalt men känns som inget är helt rätt, så det känns hoppfullt att veta att jag ger mig själv chansen på riktigt.

Kollar även efter triathlon-cykelskor och är sugen på Specialized S-Works. De är lite dyra men verkar grymt bra. Tyvärr verkar det inte finnas i så många butiker så det blir väl till att köpa på Wiggle. Lite osäker med storlekar bara - någon som vet om även dessa ligger en storlek mindre än löparskor?



//Krazze

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Bloggpaus

Andas med 2-takt - en härlig "aha-uplevelse"

Lägesuppdatering